Quorn introducerades i Sverige för en massa år sedan och har blivit lite av en storsäljare bland de vegetariska alternativen i kyldisken. Nu är det dags för uppföljaren och det är en svensk idé.
svensk variant av den asiatiska tempen. Tempe är en köttersättning som i Asien görs på soja som fermenteras (jäses) med en svamp. Charlottes variant har istället för soja korn eller havre.
Charlottes Tempe har likheter med Quorn men ger mer tuggmotstånd. Några ytterligare fördelar är att den är utvecklad på ett sätt som gör att mineralupptaget blir bättre, är rik på folsyra samt har ett lågt GI.
Nästa gång ni funderar på hamburgare, välj det vegetariska alternativet och pröva på Tempe.
Det tänker åtminstone jag göra!
söndag 31 maj 2009
Tempe - Quorn får se upp
Etiketter:
biovetenskap,
chalmers,
charlotte eklund-jonsson,
folsyra,
gi,
quorn,
tempe
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar